Oktatóink, vendégoktatók

Turós-Máté Kinga

a Kék Madár Táncműhely művészeti vezetője

 

A Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után zenés színházakban helyezkedtem el. Később  számos darabban dolgoztam Ladányi Andreával, Horváth Csabával, a La Dance Company, illetve a Közép-Európa Táncszínház tagjaként, vendégművészként a Pécsi Balettnél.

Magánéleti okokból adódóan tíz évig nem léptem táncművészként színpadra, majd 2013-ban adódott a lehetőség, hogy a veszprémi Petőfi Színház előadásaiban táncoljak, éltem vele.

Társulatomat, a TMK Alkalmi Társulást, 2014-ben hoztam létre Veszprémben. Tagjai, munkatársai, támogatói veszprémi és környékbeli művészek: színészek, táncművészek, zenészek, fotóművészek, operatőrök és filmrendező. Mindezek mellett a Veszprémi Táncműhelyben is dolgozom, Krámer György táncművész, rendező, koreográfussal. A Faun-Nimfa-Danaida című darabot a Tánc Világnapján, 2016. április 29-én mutattuk be a Veszprémi Hangvillában.

Tanári diplomám megszerzése, azaz 2004 óta oktatok klasszikus balettet eleinte Budapesten, majd 2006 óta Bándon és Nemesvámoson. 2015 és 2019 között a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola tanáraként balettet oktattam, alapfokú művészetoktatás keretein belül.

2016-ban megalapítottam a Kék Madár Táncműhelyt veszprémi és bándi alkotócsoportokkal, ahol klasszikus balettet és moderntáncot oktatok. A Kék Madár Táncműhely az 2017/18-as tanévtől herendi klasszikus balett csoporttal bővült.

2018-tól a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma balett oktatója vagyok.

Szász Dániel

vendégoktató

kortárs táncos, koreográfus a Tünet Együttes tagja

 

"A tánc alapjait Csabai Attilától és Ladjánszki Mártától tanulta, de dolgozott együtt többek között Frenák Pállal és a Szegedi Kortárs Balettel is.

2002 óta a Tünet Együttes alapítótagja. Meghatározó volt számára a Japán Butoh stílus és Frei Faust kurzusai is , valamint az akrobatika, ès a Capoeira. Ezek ötvözeteként stílusát sok talajtechnika, robbanékonyság , a lendület kihasználása, valamint az elmélyült mozgás jellemzi. "

Györke Tímea

vendégoktató

táncos, tanár, táncterapeuta, a KontaktTáncház tagja,

a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium tanára

 

"A Magyar Testnevelési Egyetemen szereztem szertornaedzői, testnevelő- gyógytestnevelői diplomát, ekkor ismerkedtem meg a modern tánctechnikákkal és a kontakt improvizációval. A sportmozgások kötöttségével szemben a kontakt improvizáció szabadsága, korlátok nélkülisége nagyon megfogott, "életfilozófiámmá" vált.

15 éve tanítom e technikát kicsiknek, tiniknek és nagyoknak. Néhány éve figyelmem előterébe a mozgás és a psziché kapcsolata került. Ez a „kíváncsiság” vezetett el a pszichodinamikus mozgás –és táncterapeuta képzéshez."

Kondics Gergely

vendégoktató

a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanára,

a Táncos szak tagozatvezetője

 

"Iskolai tanulmányaimat a Veszprémi Padányi Gimnázium után a Magyar Táncművészeti Egyetemen folytattam, 2009-2012-ig az alapszakra jártam, majd 2015-2017-ig a Mesterképzésre, ennek a végén szereztem Táncpedagógusi Diplomát.

Táncos szakmai ténykedésem természetesen hamarabb kezdődött. 2004-ben, miután kiöregedtem a litéri Zöldág Gyermek Néptáncegyüttesből, a veszprémi Kurázsi táncegyüttes tagja lettem, majd maradtam egészen a megszűnéséig. 2012 óta művészeti vezetője vagyok a kisbéri Langallik Néptáncegyüttesnek és kezembe vettem a Kisbér környéki utánpótlás nevelését is. Iskolai pedagógiai munkámat a szentgáli Táltos Alapfokú Művészeti Iskolában kezdtem 2013 ban, majd ugyanebben az évben a rédei Hangfestő AMI-ban is elkezdtem dolgozni.

2016 óta a Pápai Református Gimnáziumban főállásban dolgozok, ahol a művészeti szakgimnáziumnak vagyok művésztanára, és 2017 óta a Táncos szak tagozatvezetője."