Rólunk írták

2019. november 14.

by

In: VEOL

Tizenkét alkotáson keresztül, tizenkét táncetűdöt vázolnak fel az alkotók a Dubniczay Palotában, amely élő zenei kísérettel meséli el a darab történetét.

2018. június 17.

by

In: VEOL

A hétvégén tartotta évzáró gáláját a Kék Madár Táncműhely. A Herendi Művelődési Házban felléptek a Képesség-és Tehetségfejlesztő Magániskola tánctagozatának klasszikus balett és moderntánc tanszakos növendékei és a Herendi Hölgykoszorú csoport tagjai is.

2018. május 10.

by

In: VEOL

Gizella/Gizellák címmel mutatta be kimondottan a Gizella Napok programsorozatra készült új táncszínházi, összművészeti darabját a TMK Alkalmi Társulás szerda este a Dubniczay-palotában. Az előadásban közreműködtek a veszprémi Kék Madár Táncműhely- a Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola Tánctagozata- növendékei.

2018. május 08.

by

In: Veszprém-kukac

GIZELLA-NAPOK – A TMK Alkalmi Társulás bemutatója 2018. május 9-én, szerdán 18 órakor a Dubniczay-palotában.

2018. április 20.

by

In: Kárpátalja.ma

Női alakban elevenedett meg az emberiség ügyvédje Beregszászban. A TMK Alkalmi Társulás Prométheuszról… című táncszínházi előadását Turós-Máté Kinga vitte színpadra április 16-án a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban.

2018. április 18.

by

In: Egyetemünk

Turós-Máté Kinga táncosnő, a TMK Alkalmi Társulás és a Kék Madár Táncműhely művészeti vezetője a Katona Gábor által rendezett Prométheuszról című táncelőadását hozta el a Pannon Egyetemre. A darabról, a táncos életről, a pálya nehézségeiről, és szépségeiről mesélt nekünk Turós-Máté Kinga.

2017. november

by

In: Tánckritika

SISSI Őszi Tánchét 2017.

2017. október 21.

by

In: HAJDÚ ONLINE

Az már önmagában rendkívül érdekes vállalkozás, hogy a görög mitológiai alakot, Prométheuszt nem férfi, hanem nő alakítja a színpadon. S még inkább izgalmassá teszi a produkciót, ha a titán nem mindennapi történetét nem prózai előadás formájában, hanem a tánc nyelvén megfogalmazva tárják a néző elé. A Csokonai Színházban a Szabó Magda születésének századik évfordulóját ünneplő, elsősorban a női alkotókra koncentráló MadgaFeszt című programsorozat egyik estéjén épp ennek lehetett tanúja a nagyérdemű.

2017. szeptember 23.

by

In: VEOL

A Prométheuszról… című egyszereplős táncszínházi előadáson jártunk pénteken este. Különleges fények, ijesztő zene: így várták a társulat tagjai a közönséget. Ez önmagában nem lenne elegendő ahhoz, hogy elérjék a címben már említett félelmet és reszketést a nézők szívében. A félelem nem egy pillanatig tart, az ijedtség elmúlik másodpercek alatt, jót nevet rajta az ember. A félelem hosszan tart, és beleég az emberbe. Nincs fellélegzés, semmi megkönnyebbülés, csak a folytonos, szorongás, kimeredt tekintetek, és görcsbe szorult kezek. Ezt kapta az, aki péntek este ellátogatott a Prométheuszról.. című darabra.

2017. szeptember 21.

by

In: VEOL

A kortárs balett szerelmesei pénteken tekinthetik meg Turós-Máté Kinga Prométheuszról... című előadását Veszprémben, a Dubniczay-palotában. Ennek kapcsán beszélgettünk a sokoldalú művésznővel.

2017. szeptember 19.

by

In: Veszprém-kukac

A debreceni MagdaFesztre meghívott előadás ismét a Dubniczay-palotában.

2017. augusztus 25.

by

In: Veszprém-kukac

Az első mozdulattól az utolsóig én találtam ki, a téma, a zene és a díszlet is az enyém, ez mégis Turós-Máté Kinga előadása – mondta nekünk Katona Gábor rendező-koreográfus a TMK Alkalmi Társulás előadását, a Prométheuszról… című táncszínházi produkció bemutatóját követően.

2017. augusztus 21.

by

In: VEOL

Az áruló, kitaszított, magára hagyott titán, s egyben az áruló, kitaszított, magára hagyott ember drámája rajzolódik ki Prométheusz történetében, melyen nem fogott az évszázadok vasfoga, s máig képes időszerű kérdéseket feltenni közösségről, bűnről, áldozatról.

2017. június 14.

by

In: Veszprém-kukac

A Kék Madár Táncműhely évzáró táncgálája

2017. május 08.

by

In: Veszprém-kukac

A TMK Alkalmi Társulás Café Pannonia című, készülő táncszínházi előadásából láthatnak részleteket a Dubniczay-palotában csütörtökön, május 11-én 18 órakor.

2017. április 15.

by

In: Veszprém-kukac

Egy író-filmrendező, egy kortárs-táncművész és négy gyerek. Egy gerendaház a falu szélén, patakparton, erdő mellett, veteményessel, gyümölcsfákkal. Egy regény, egy játékfilm, néhány táncelőadás. Egyébként béke és nyugalom, boldogság és kiegyensúlyozottság.

2017. március 26.

by

In: VEOL

A hazáját elhagyni kényszerülő ember lelki vívódásai - Táncünnepet tartottak Bándon. A műsor második felében a TMK Alkalmi Társulás mutatta be új, látványos darabját.

2017. március

by

In: Tánckritika

A lecserélhető nő tragédiáját eleveníti meg Krámer György a Faun – Nimfa – Danaida című előadásban. A Pannon Várszínház Veszprémi Táncműhelye 2016. április 29-én mutatta be a táncjátékot, Budapesten 2017. március 12-én a MOM-Kult kupolájában találkozhattak az érdeklődők a produkcióval.

2016. október 30.

by

In: VEOL

Vasárnap este a TMK táncszínházi társulat Mese a nőről, aki című zenés, táncos műsort mutatott be a Steierlein Katalin közösségi házban.

2016. augusztus 27.

by

In: Veszprém-kukac

A Kék Madár Táncműhely felvételt hirdet kezdő és haladó klasszikus balett-, valamint moderntánc-csoportjaiba minden korosztálynak.

2016. május 04.

by

In: Veszprém-kukac

Mit akar a nő? Szabadságot? Kapcsolatot? Ezt az örök témát boncolgatja a Mese a nőről, aki… című táncszínházi előadás.

2016. május 01.

by

In: VEHÍR

Pénteken, a tánc világnapján mutatta be új, Faun-Nimfa-Danaida című darabját a Veszprémi Táncműhely. Három évet kellett várni az új produkcióra, de megérte.

2016. április 28.

by

In: VEHÍR

Ha valaki kortárs táncot szeretne látni Veszprémben, szerencsére ma már egyre több lehetőség közül választhat. A veszprémi táncélet színesedéséhez járul hozzá Turós-Máté Kinga is, akivel saját társulatáról, táncról, oktatásról beszélgettünk.